Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Nuori Voima

Vanha Setä on aina ihaillut noiden nuorten originaalista potkua estradilla, kun sitä käytetään muuhun kuin vahingoittamiseen. Nuorten ryydittämät näytelmät: oh la laa!
Unohtumattomana ikuisesti mielessä: Tsehovin systerit.

Siinäkö alkuvoiman saannossa - ''ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään' - lie ollut yksi syy, kun ukkorukka viime viikolla yhtenä rumana ja kylmänä päivänä sai idiksen:

Nuoren Voiman Liittoon liity! Jäseneksi 20 € + lehti 25.
 
Sekös huvitutti: luuliko hän, uskoiko, että alkuvoima jotenkin palaisi riutuneeseen lähteettömään mieleen. Eikö muista, että itse oli mummolle ilmineerannut tämän hohoillessa ysikymppisenä jotta millonkahan nuo voimat pallautuisivat: - Eivät maha enää pallautua.

No toinen syy oli se, että kamppaileepa Päätalo-fanina Kallelle, vaikka näin kuoleman jälkeen, Nuoren Voiman Liitolta voittaman kirjoituskilpailun III palkinnon, jota Kalle ei ollut saanut milloinkaan, sillä sota oli sotkenut palkintojen jakamiset.  Savottalaisen kolmen päivän tienuun verran olisi pitänyt palkintorahaa tirahtaa: olisi tiennyt 60 kiloista ruisjauhosäkkiä ruokakomeroon eli aittaan!

Mutta pah! - sekään 'milloinkaan'syy ei toiminut kun uhka tiukalle VS googletti:
 Palkinto matkasi 57 vuotta Kalle Päätalon luo tiesi Hesarin otsikko.
Kirjailija oli saanut palkintonsa neljä vuotta ennen kuolemaansa SVL:n 75-vuotisjuhlissa. Etänä, koska sydämentahdistimen uudelleen asennus ja pikkurillinkö leikkaus (kiitosterveisinä: "ei liene henkikulta katkolla") estivät kirjailijan läsnäolon.

No jos kaksi liittymissyytä Vanhalla Sedällä oli tekosyitä ja turhia, niin tämä kolmas tepsii kyllä:
Kansi.
Näyttipä erittäin kiinnostavalta lehti - ja sitä sisältö onkin.
Muuten,
kannen Kaur Kender eilen vapautettiin Virossa, siis sana vapautettiin PENin mukaan.

KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös


 

2 kommenttia:

  1. Vieläköhän niillä on voimissaan arvostelupalvelu?

    Mietin vain...

    Takavuosina tekivät hyvää työtä, kun ohjailivat nuoria idealisteja kivikoisella kirjoittamisen polulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilley

      näkyy olevan: http://www.nuorenvoimanliitto.fi/etusivu/

      Itelleni jäi jostain syystä tää kanava kokonaan vieraaksi, harmi.

      Poista