Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 1. helmikuuta 2007

Helmikuun 2007 Kauppalehti-blogit

Lapsuusystävä ja sentuhansien miljuunien miehet (9.vk)

Koululaiset kouluissaan, joten ulos tohtii jo mennä. Otan potkurin pihakoivun alta ja alan lykkiä kompostille vievää polkua. Tökkii. Ei luista. Liian upokasta.

Lehtiälukematon luoja on muovaillut tälle päivälle ilmastonmuutokseksi liki kolmekymmentä pakkasastetta.

Aikansa hangoiteltuaan, kovemmalle tielle päästyäni, potkuri alkaa liukua. Alatietä kanttorilan ohi potkittuani jalakset suorastaan syövät tietä. Vielä jokunen vuosi taapäin tässä koneessa oli tunkua: istuimella  kilmuili elämäätäys tytär  kummisetänsä luo piiltämmään menossa ja kanakopissa käähnäsi poika jäykässä haalarissaan reuhkat korvilla läpättäen. Nyt maailman  huikopalaksi haukkaamat. Vaan mikäpä ei ole yksinkin potkiessa, kunhan vain muistaa koipea vaihtaa.

Entinen opettaja, autokorjaaja, sähkötalo ja sitten nuo junanmakuuvaunut, 'taskiset', kunnan pellot rivitaloja täynnä - kiireessä kyhätyt, homeen valtaamat, purkutuomiolla. Kurvaan parkkipaikalle, kolme autoa ja jätekatos ja kymmenet postilaatikot aitana.

Pulska-Poika puhkuu pakkasessa raitista ilmaa haukkaamassa - paitahihasillaan.
Eikä kylymä?

Vielä mitä. Kohan nyt pakkaset tulevat, hytisee Pulska ja jatkaa: - Eikä luista?

Luistaa. Kuule, Pulska, miun reki luistaa aina! pääsen kuittaamaan.
Ovella rimpautan kelloa, vaikka ei ovi päivällä lukossa ole.
Ei mies liiku, torun.

Eikä käy pyydykseen näillä keleillä, ilahtuu avaaja. - Piiltämmään tulit?

- Jokos värikynät kotelosta otetut? Iski inspiratsiooni ...  ja eikun haukuille!
Lapsuuden ystävä Ipo, tytön kummisetä, katsoa sirnottaa partapehkonsa läpi. Lämmintä riittäisi, vaan työstä ja rahasta jatkuva kapelo.

Istutaan ja ihmetellään mualimanmenoa, missä  lajitoveri Ollila vie kaiken, lajitoveri Lilius hakkina perässä nokkimassa, Nalle nuolee yli tarpeensa, ja lopuskan korjaavat  kaikenmaailman luakkoset. Ja toiset sen kuin kannustavat ja sanovat vakavalla naamalla ettei tuo ole muilta pois! Ja perintöverot on poistettava, samantien sekin  verinen vääryys  korjattava. Samanikäisiä, samanmaan miehiä, samaa ilmaa hengittäviä, ruuallakäyviä ovat kuin mekin. Mutta meillä ei mittää - Jorpella, Miksulla, Jörnillä ja Ykillä kaapit pursuna, tuhannesti yli oman tarpeen. Saattaisipa näyttää aika hassulta tuo porukka jos joku ulkoavaruudellinen olento, ei-ihminen, miesten touhuja katasteleisi - taikka nuohan ite voivat olla sieltä kotoisin ... lähetetty meille malliksi ... Outo on leikki nimeltä Elämä! Tasapuolisuuden irvikuva. Vaikka niinhän ne koulun kiusaajatkin kahmisivat kaiken jos eivät opet toppuuttelisi. Mitenkähän eläinmaailmassa kävisi jos muutamat lajitovereista  onnistuisivat rohmuamaan tuhannesti yli oman tarpeen jemmaan ... saattas siinä käpälät heilahtaa ...
Antaa ne sen asumistuen ja peruspäivärahan ja onhan meillä lauantaina lotto. Kolome oikein harva se viikko ja liki liippaa ettei neljä, painottaa ystävähyvä.

Ja joskus lisänumero, työnnän väliin, - lisänumero syntyä suomalaiseksi, eikös ne sano?
Ja sitten kun herrat on haukkua järsitty, madonluvut luettu, vaatekaappi esitelty, kirpputorihankinnat näytetty,  toivottelemme käyntejä:
Tökkäyvy! Pyhänä vaikka, mummon kanssa paistille.

Kohan katotaan ... käy sie ...
Potkurin käännän kotiinpäin ja palaan ylätietä kaupan ja seurakuntatalon sivu huojentuneena; koululaiset ovat vielä kouluissaan.  Kettuko kuiskinee, mutta tämmöistä  kuuluu: "Vaikka vain murusilla ollaan, niin mitäs sitten. Mihinkäs noita miljuunia me maalaisjuntit tarvittaisiin. Kun on  lapsuuden ystävä - veljen veroinen. Läheishoitaja. Läheisystävä lähietäisyydellä ... Se joka on tiiliskiven otsaan latassut. Se jonka tanssiparketille  oot kumoon tyrkännyt. Se joka on mukana ylimmissä iloissa ja alimmissa alhoissa. Se joka tulee ja lähtee omine aikoineen. Se joka auttaa neuvoo ja palvelee. Se jonka kanssa ei tarvitse olla hitustakaan vieraskorea. Jos tulee niin tulee, jos ei niin ei. Käy jos on käydäkseen. Sen takia ei toinna sohvalta ylösnousta ... Aina se ON. On se enemmän, paljon enemmän arvoinen kuin sentuhansien miljuunien miesten tuhannet miljuunat."

Pihakoivun alla potkuri karahtaa hiekkaan, pysähtyy.

Kurkussa vähän kuristaa, nokkakin vuotaa. Taitaa se toivottu lunssa olla tuloillaan.

                   =====

Veljeni kallisSiellä

taas meni tämmöseks purppasuks, mutta warreissa kuuluu hyvää: kassa karttuu ja miehet senkun vaurastuu. Meillä on nyt 4229 eetä - 3949 olivat viime viikon lummerot kuten muistat.

Perään skriptumiin pohdittavaksesi jätän pahan eli yliviiva perhana joka ei kuulu forumille tai fortumille joukkoon tummaan.

Voi hyvin! Torstaina palataan, kuun vaihteessa saldoilemaan.                                     Kuvaili ikiveljesi Hikkaj

ps
  • Julius Caesar
  • Marcus Crassus
  • Mikael Lilius
  • Pontius Pilatus
"Köyhässä kansassa näemme terveitä tunteita, mutta rikkaat ovat yltäkylläisyydessään tässä niinkuin kaikissa muissakin asioissa kyltymättömiä, havittelevat aina ylettömiä eivätkä tyydy siihen mitä heillä on, vaan tahtovat tehdä mahdottomankin mahdolliseksi." Boccaccio, 1342: Fiammetta




Share

Ähäkutti Jormasein, Ollilasein ... ynnä muuta primitiivistä huuteloa (8.vk)

20.02.2007 - 13:06 | hikkaj | merkinnätharrastuksethyvinvointikoti
Koko kirkas päivä edessä. Koko viikko.  Ai että!   Viikonpäivät siinä jonossa puhtoisina käyttöä vaille. Käyttöohjeitta, sovellettavina omaan makuun siis. Olo kuin pahaisella pojannaperolla karkkihyllyjen lumoissa. Kaikki kiva yltöhollilla, ainakin:
  • uunin lämmitystä
  • rojahtaneen halkopinon uudelleen pinoamista
  • postinhakua
  • lehdenlukua
  • pörssikurssitusta
  • välikahvitusta
  • Haanpäätä
  • Tulenritinä, seinäkello-Junghansin raksutus ainoina ääninä huoneessa.
Mikä uljas olotila! Mikä pehmomiehen olo!
Ei rallia ei formulaa, ei Kimiä ei lätkärähinää - ei ääntä inahdusta pienintäkään. Vain kotielämä tää pehmoinen, korkeimman kaiun saa satsatsaa ...
Äänimaailmasta irtivapaa. Nyt kun on voima ja valta, voi kaiken melskeen säätää mieleisekseen = äänettömämmäksi, ihan kiinni. Sitä helpotusta ei saata tajuta kukaan muu toinen kuin toinen ope. Katkaista kaula, kurkku. NAKS!
Kun ei oo päätä eikä kaulaa niin ei voi enää laulaa trallallalaaaa ...
Opettajan ikitoive toteutuneena tässä aamussa ja viikossa, missä radion avaaminen olisi syntien synti ja  kauhistusten kauhistus, rikos ihmiskunnan rauhanomaista rinnakkaiseloa vastaan. Sapattia viettävä  opettaja kummastelee, kuka kumma nyt haluaisi vieraiden ihmisten kurkkuääniä  päästää vartavasten makuukammariinsa tunkeutumaan.
 ... sillä seinän takana saattaa olla naapuri, joka työn, levon tai sairauden takia tarvitsee hiljaisuutta. Älkää siis antako radionne soida ...
Kuulen kreivi Creutzin varoituksen, Kaisu Puuska-Joen parahduksen.
Pim pim pom pim pom ... pim pim pom pim POM!
Hyi radio! Hyi televiissio! (ainakin päiväsaikaan, kirj. liev.)

Ja päivän paras  viel' ees'päin ja varsinkin nyt yöllisen lumisateen jäljiltä: omalatuinen hiihtolenkki uurrettavana. Se mehtäkymppi :)
Suksi suksi ei luista mihinkään, kuka vei hiihtäjältä porkat pois siansorkat ...
Maskiani, sarkanuttuani, jo kopeloitsen, näppyläpipoa hyllyltä hamuilen, ja menneisyyden täyteläinen muistelumatka taas takuuvarmana ulko-ovella sivakoitsijaansa vartoilee.
Ou Lord, ou loooord Hallelujaah! Lujaaaaaaaaahhh ...
Siitäpä en nyt taida teille  tarkemmin turista, itselleni vain nautinnon imaisen.
Mörrimöykyn pesä, siellä on koti ja siellä on kolo ja meikällä pehmoinen olo ... TIU-TAU-TIU-TAU TILI-TALI-TITTAN ja sirkat ne soittaa salolla ...
Hoi Ollila ho-oiiii!!! ... Ptrui Hel...

Tavoitteiden ja tarpeiden taksonomian ylimmät asteet vilkkuvat silmissä kuin dollarin merkit eräillä $$$$$$$$$$$$$

Kummallakohan meistä luomumpaa: opettaja - oikeastaan johtajaopettaja, peräti rehtori jos titteleistä tarkkoja ollaan - sarkatakissa lampiset jaloissaan muiden metsissä vaeltelemassa, vai Sinä johtajana omassa Shellissäsi ravatti kaulassa liituraidassa miljoonametsällä jahtaamassa? Siinäpä meillä vastakysymys, hamlettini, jormaseni...entäpä kummalla enemmän päästöjä...entäpä säästöjä, tahi sääntöjä, vääntöjä ...
Näin yhdessä me marssitaan, me pipparskakkumaassa, yössä hiljaa  hiivitään ja yhtäjalkaa harpotaan me tässä töllöntyössä, Sinä ja minä ja lilius ...
No jopas jottain. (oppilaista tarttuu, opilaista tartuu)

                    =====

Rakas Veljeni Siellä

Suo anteeksi tämänkertainen ilosteluni ja Sinun täydellinen sivuuttamisesi, mutta minun oli pakko päästellä  päästöni edellä olevan kaltaisina ja lähetellä ne ilmojen halki; vielä tulee aika jolloin keskityn enemmän Sinuun. Ymmärräthän että faunilla on nyt vapaa päivä/vuosi.

Tässä lyhyesti menneen viikon topit, elä näillä eväillä:

  1. Warresalkkumme karttui, nyt 3949 € (ed.3412)
  2. Joku Pakarinen (Esan pojantytär?) voitti  euroviisukarsinnat
  3. Pakkaset jatkuvat
  4. Komposti toimii
  5. Potkuri otettu käyttöön, se lakattu; senkus kanakoppiin työnnyt ;)

Voi, Veliseni, hyvin ja tupsauttele sivumerkkejäsi, jos jotain erikoista haluat tietoosi saatettaman.

Iloisin mielin kirjoitti veljesi      Hikkaj

PS Metsäänmeno pikkaisen pelottaa: saattaa törmätä vaikka ulvovaan moottorikelkkalaumaan.
Pahaa sutta ken pelkäisi pelkäisi pelkäisi, pahaa sutta ken pelkäisi tral-lal-lal-lallaa ...
   "Hän ei tuntenut mitään ristiriitoja, epäilyksiä. Hän näki asiat perin kirkkaasti. Hänen mieleensä ei koskaan juolahtanut, että voitaisiin kiertää jonkun esineen toiselle puolelle ja katsoa sitä sieltä." Haanpää, 1931: Noitaympyrä
Share

Sapattivapaalla housunpuntissa ei kukaan roiku (7.vk)

Sapattivuosi on puolessa välissä. Työ ja tuska unohtuneet tyystin, toiseen maailmaan. Enää eivät kummittele mielessä lukujärjestykset, henkilökunnan sosiaaliset sotkut, kodin ja koulun välinen nokitteleva yhteistyö. Eivät muistu mieleen edes kaikkien omien kultamuruoppilaiden nimet.

Sapattivuosi, vuorotteluvapaa on tehnyt tehtävänsä: pää työstä tyhjä - mieli täynnä  arki-iloja ja mieluisia askareita. Levollista.

Housunpuntissa roikkujat ovat kaikonneet. Kukaan ei vaadi mitään, kenellekään et ole tilivelvollinen. Oppilaan äiti/isä ei voi tulla puistelemaan moitteensa kanssa kännykällään tai kaupan hyllyjen välissä. Riittää kun pidät itsestäsi huolta.

Työnantaja varovasti kolkuttaa ja kysyy, joko tulevasta syksystä sopisi vaivata, koska pian olisi aika sen suunnittelun.

- No tule, Kunta, ensi viikolla, niin katsotaan, määrään minä.

                    =====

Parahin Veljeni Siellä

   Varmaan Sinäkin nautit samankaltaisesta vapauden ilmapiiristä. Jotenkin juhlavaa tämä kaikki: saada puuhastella päivänvalossa omia asioita! Päivänvalonhan  me työntekijöinä olemme myyneet työnantajalle koko kukkeimman elämämme ajaksi! Ja vain siksi, että olisi varaa ostaa uusi plasmatelevisio, kiiltävämpi parketti, pehmeämpi sohva, monimutkaisempi kännykkä, pitempi ulkomaanmatka, auto, asunto...

Tuota ahneuden kehää tässä sapatillani koetan itsestäni karistella.

Suaphan nähä!

Monta tuon listan tuotetta olen jo menettänyt ansioni myötä.

Eikä tunnu missään!

Puupinolle, halkoliiteriin on niin ylellistä hiippailla - näillä pakkasilla, tällä päivänvalolla :) :) :)

                    =====

Ettei ahneus eikä yritys kokonaan lakkaisi, palataanpas warretukseemmeVoittokassamme arvo on 3412 € (ed. 3520 €). Siihen tuli viikolla 600 € voittoja, jotka sijoitin uusiin warreihin, uudet nyökkäsivät heti, kuten tavallista, mutta sieltä sitten nousevat jos noustakseen ovat, kunhan Sampo ja Fortum innostuvat kevään ihmeitä kurkistelemaan. Viikolla käväisi kassamme eka kertaa yli 4000 euron.

Vajaa satanen tuli takkiin siis männä viikolta. Saas nähä kuinka pitkälle vuoteen saamme sököttää ennenkuin pussinpohja paistaa ...

Voi hyvin PV (saat piilosanan ja lööppikamaa - joku outo Anna Nicole on kuollut - vasta  ensi viikolla; malta siihen saakka, veliseni.)

Välitti veljesi Hikkaj
- Minä en pidä kaupungista, en ylipäänsä huoneista. Niissä ahdistaa henkeä. Minä olen enimmän aikani oleskellut taivasalla. Minä en pidä joutavista säännöistä, enkä monista kaavoista. Minä en esimerkiksi suurin surmin pane kaulusta kaulaani. Miksi pitääkin ihmisen saada panta kaulaansa kuten koiran ... Haanpää, 1931: Noitaympyrä

Share

Pörssipiilosanakisan matkapalkintona - harharetki

(Veljeni - tämä ei ole nyt Sinulle)

Nostanpa nuo salaisuudet Merkinnöistä tänne, josko vastausten tulva yltyisi, volyymi kasvaisi. Kaikki oikein vastanneet saavat matkapalkinnon*  Eli mitkä pörssiyhtiöt kätkeytyvät seuraaviin piilosanavirkkeisiin:

  1. "Hai kon on vilu!" manaili Manne luuriin.
  2. Joskus tammalle piristävä lääkitsijä, ts. ukkoheppa=
  3. Lompsa onkin rahantekoväline, kun otat viiskymppisen pois ja vatkaat.

     *matkapalkinto = harharetki (voittaja toteuttaa retken omine aikoineen sijoitus- tai kirjallisuusmaailmassa)

                    =====

Eduskuntavaalit  edessä, mahti takana: valtiopäivien päätökset voimattomia markkina-voimien väännössä. Eduskunta nököttää kuin pahainen kioski globaalimaailman torin laidalla.
- Ei sille mitään voi, kai tai muka, kun rahamaailma, liberalismi, tanssittaa demokratiaa ja valtiovaltaa mielin määrin mielensä mukaan nurkasta nurkkaan ja laidasta laitaan ihan hipputtipput ...
Noin ajatellaan ja sanotaankin käsiä pestessä. Ja kas kummaa: noin on ennenkin sanottu! Rehdin seitsemäkymmenen vuoden takaa, 1934, kirjoittaa silloin hyljeksitty ja vallasväen kieroonkatsoma Pentti Haanpää novellinäytelmässä Pulamiehet lähtevät liikkeelle:
"Hattu: Herrat sanovat talonpojan ajatusta puoskaroimiseksi. Talousjärjestelmä on muka luonnonilmiö, jumalainen koneisto, jonka toimintaan valtiovalta ei voi sekaantua. Tätä saarnaavat juuri ne piirit, virkakunta, pankit ja yhtymät, jotka juuri valtiovallan asioihin sekaantumisen kautta ovat saaneet yhteiskunnassa kadehdittavat olot, vapauden ja väljyyden."
PS  Anteeksipyyntö ja selitysJos kirjoitukseni ovat käsittämättömia, tai jos niihin sisältyy kummallisuusefekti, niin sitä ne ovat. Tiedän olevani täällä Kauppalehdessä vieraalla/väärällä foorumilla, mutta en näemmä kovinkaan kaukana kavalasta maailmasta. Olen joutunut kidnapatuksi outoon maailmaan, businesmaailmaan, jonka kieltä en taida ja jonka lait ovat kovat, mutta jonka käsittämättömyydessä on jotain  maagista, mukaansa imevää kiehtovaa paheellisuutta (passion) sekä valtaa, voimaa ja kunniaa.




Share

Sutta vaille koko kuutamoyö (6.vk)

06.02.2007 - 12:40 | hikkaj | merkinnätharrastuksetpahoinvointinokkeluus
Yö. Jo kolme ainakin. Täyspyöreä kuu ylätaivaalla. Valoisa kuutamo. Sininen piha. Sinertävä metsänreuna ulkosaunan takana. Tulipalopakkanen. Aitan päädyssä kuuraa. Ikkunallinen idylliä täysi. Keittiön hellan rautakansi viilentynyt haaleaksi. Kurkkua kuivaa ja kuristaa. Jääkylmää vettä purskahtelee astianpesupöydän hanasta mukin reunan yli.

Mikä on ettei tätä täydellisyyttä tohdi jäädä katsomaan? Vilkaista vain hetken voin. Jotain niskavilloja nostattavaa varjojen maisemassa ...

Säleverhojen viiruista työntyy kuunvalo väkisin vuoteeseen. Pakkanen paukauttaa nurkkahirttä. Sutta vaille koko kuutamoyö.

P.Veli

Fortumin warret sutena mielessä. Sitäköhän se on. Jokin kumma noituus tuossa osakkeessa kertakaikkiaan piilee: kun et osta, se nousee, taivaita hipoo, ja kun ostat, se hulahtaa porakaivon syvyyksiin - ja aina ja jokakerran! Päästömaksujen, optioiden, hinnanalennusten, hinnankorotusten milloin minkin ounastelun takia.

Paskempaa ns.varmaa osaketta on vaikea keksiä.

Ja aina lupaan ja vannon, etten tikullakaan koske. Ja kohta taas kontillani  ja kontillinen meillä!  Ensin sen pauloissa, sitten sen keltaisessa lirissä. Samoin kuin sen äpärälapsen Nesteen Oili-tytön kanssa. Nytkin 20000 FUMin kuukahtanutta E/F warrea odottamassa keväistä kukinta-aikaa ...

Senkin liliukset :( ;(

Kokeillaas Telsun warreja pienellä määrällä tällä viikolla; pistetään SAMien sekaan ootokselle.

                    =====

Piilosana kolmonen iltojesi iloksi:                                                                        Lompsasta otat viiskymppisen, valkkaat loppuja. Omistatkin rahantekokoneen.

Mikäpä osake tuossa tällä kertaa piileskelee? Edelliset kaksi ratkaisit kevyesti, mikäli taivaalta ne oikein tavoitin, sivumerkejäsi tajusin. Jännä muuten etteivät nuo ulkopuoliset kurkkijat osaa näitä ratkaista. Vain yksi kommentti on tullut ja siinäkin vastaus väärin!

Mutta niinhän se on: sukulaissielut harvassa. Ja Sinäkin Siellä. Onneksi meillä edes tämä kontakti, sivumerkkien sieppailu ja lähettely, pelaa kanssasi ;)

                    =====

Kirka muuten kuoli viikolla, Juicekin vast'ikään. Mutta eipä hätää:                                        Roman Schatz tanssii Kirkan tilalla (IS 16.2.)

Etköhän näillä eväillä taas  viikon pärjäile. Sitten syötän lisää.                                          Voi hyvin! Veljeni, sukulaissielu. Olet aina mielessäni.                                    

Paras veljesi                                                                                                                 Hikkaj
"Oma ura ja osakkeenomistajien palvonta on yli kaiken.                                  Kaikkien kansanriistäjien isä, tämä Fortumin optiomiljardööri Lilius totesi, kerrankin rehellisesti, että pörssiyhtiön tärkein tehtävä on tehdä osakkeenomistajat rikkaiksi."  Viikko Pohjois-Karjalan Vonkamies 18.1.07

Share

Tammikuun saldo - hölmöntuurilla hulppeaa nousua

03.02.2007 - 13:00 | hikkaj | merkinnätSijoitus/kauppa


  1. warranttivoitot     + 3322 €               (+pohjakassa 2000€ )
  2. työttömyyskorv.   +  797 €
  3. urheilut                + 122 km = 23 h  (hiihto, hölkkä, kävely)
  4. romaanit              +  398 s                (Haanpää/Carpelan)
  5. vaimot                  =       1 kpl

(Nettona kaikki)

                                                                    IM0037061.jpg

Kallis Veljeni, K.L.

Ei liene Sinulla moittimista.

Hoidin yhteistä omaisuuttamme, kuten näet, ihan kiitettävästi. Nyt siirränkin tuon alkupääoman pois  Nortsun warrekassasta ja jätän sinne vain voitot, 3322 €.

Tästä lähtien warretamme pelkillä voitoilla niin kauan kuin tavaraa riittää ja tsekkaamme* ( ;) ) sitten tilannetta uudelleen, kunnes nuo voitot on syöty; siinähän ei välttämättä kauan kotkotella* - on tuo warrepeli sen verran arvaamatonta. Warranttituotto varsin puolittuu, koska uutta Nokian vuosikatsausta ei helmikuussa tule. Suurin osahan voitoista tuli Nokialla, Sammolla ja Fortumilla vähän.

Siis tulosvaroitustarvetta raha-asioissamme ei ole.

Pistän tähän sekaan myös nuo omat asiani, ne jotka Sinua kiinnostavat. Helmikuussa näyttää  olevan kasvua kohtien 3 ja 4 alueilla - tilauskirjat täynnä, mutta kasvua ei odotettavissa kohdissa 2 saati 5.

Voi hyvin!

Piirsi                                                                                                                      Kallis Veljesi                                                                                                          Hikkaj
"Istutus ja kylvö, sadonkorjuu ja puinti, siinä oli askareitten järjestys keväästä syksyyn, työn ympyrä vuodesta vuoteen.

Anno 1851 korjasin 18 pusselia Ruista, 11 pusselia Ohraa ja 32 pusselia Perunaa, kaikki kukkuramittoja; ..."   Moberg V, 1956: Maastamuuttajat

Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti